Spanning in de buurt, maar kalmte bij personeel na vondst handgranaat La Poubelle

Kringloopwinkel La Poubelle aan de Havendijk (Bron: Omroep Tilburg)

Er werd maandagmiddag een handgranaat gevonden bij La Poubelle. Dit zorgde voor veel ophef in de buurt, maar weinig paniek bij de werknemers van de kringloopwinkel. De winkel werd ontruimd, maar het bleek uiteindelijk om een lege oefengranaat te gaan.

Een woordvoerder van La Poubelle geeft aan dat er na de vondst van de handgranaat geen paniek was onder medewerkers en klanten. “Het voelde wel als een serieuze kwestie”, vertelt hij. In opdracht van de politie verliet iedereen het pand.

Naar buiten

De handgranaat werd door iemand bij La Poubelle afgegeven, maar het is niet bekend door wie. Een medewerker pakte de handgranaat, waar de pin nog in zat, uit een doos in het sorteercentrum. Daarna werd het explosief aan een teamleider gegeven, naar buiten gebracht en in het zand gelegd. Vervolgens werd de politie gebeld.

De woordvoerder geeft aan dat de politie en handhaving snel aanwezig waren. In eerste instantie dachten zij dat het om een echte granaat ging. Dat bleek later een foutje te zijn. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) gaf aan dat het een lege oefengranaat was. Hierin zit zand en zaagsel in plaats van een explosieve springstof.

Uiteindelijk was het dus vals alarm en werd de omgeving weer vrijgegeven.

LEES OOK:
Havendijk wordt na vondst lege handgranaat weer vrijgegeven

Eline Smits