Oplichting bij verhuur kamer, verdachte is inmiddels opgepakt

De aangeefster zag een advertentie dat iemand een kamer te huur aanbood in Tilburg. De aangeefster kreeg toen contact met de man, die later wordt verdacht van oplichting bij de verhuur van een kamer.
Foto: politie

TILBURG – Na een onderzoek heeft de politie een man aangehouden verdacht van oplichting. Hij gaf aan een kamer te verhuren en liet vooraf betalen. Maar daarna hoorde het slachtoffer niets meer.

Eind januari zag de aangeefster een advertentie op een verkoopsite dat iemand een kamer te huur aanbood in Tilburg. Dat kwam goed uit, want ze was dringend op zoek naar een kamer. De aangeefster kreeg toen contact met de man, die later wordt verdacht van oplichting bij de verhuur van een kamer. Ze maakten afspraken over het vooraf betalen van de borg. Dat deed ze. Later meldde de verdachte zich dat aangeefster ook de eerste maand huur moest betalen, omdat de kamer anders naar een ander toe zou gaan. Ook dat deed ze.

Aanhouding

Vanaf dat moment werd het contact verbroken en lukte het aangeefster niet meer om haar geld terug te krijgen. Ze deed om die reden aangifte en de politie startte een onderzoek. De rechercheurs wisten toen achter de identiteit van de verdachte te komen. Dat bleek een Poolse man van 21 te zijn zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. De verdachte werd in het opsporingsregister geplaatst. Op zaterdag 27 juni is de verdachte in Tilburg aangehouden. Hij zit vast op het bureau, en de recherche pakt de zaak weer op.

Kees-Luc Simons