Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Noodweer trekt over Tilburg, veel wateroverlast en omgewaaide bomen

Ook locatie TweeSteden van het ETZ ondervond wateroverlast door het noodweer, want zowel in de kelder als op de begane grond liep water de gang in.
Storm Dennis zorgde drie jaar geleden voor veel overlast. | Foto: Koen Smeulders / Omroep Tilburg

TILBURG – Vrijdagavond is er een hevig noodweer over de regio getrokken. In korte tijd is er veel neerslag gevallen, zowel in de vorm van regen als grote hagelstenen. Op verschillende plaatsen is er overlast ontstaan door straten die blank kwamen te staan of omgewaaide bomen.

Wateroverlast bij ETZ

Ook de locatie TweeSteden van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis ondervond wateroverlast door het noodweer. Zowel in de kelder als op de begane grond is water de gang ingelopen. “Het heeft enorm gehoosd in Tilburg. Daar ondervinden wij nu hinder van. Dat is jaren geleden, in 2014, ook al eens gebeurd. De brandweer is nu aanwezig om het water weg te pompen en zal daar nog wel even mee bezig zijn”, laat een woordvoerder van het ziekenhuis weten aan Omroep Brabant.

Boom op het spoor

Het treinverkeer ondervindt ook hinder van het weer. Een omgevallen boom op het spoor zorgt ervoor dat er vrijdagavond geen treinen meer rijden tussen Tilburg en Rijen.

Tijmen Moelker