SEA Foundation geeft kunstenaars een podium met project WARP

TILBURG – In de etalage van SEA Foundation aan de Tivolistraat zijn exposities van verschillende kunstenaars te bewonderen. Op dit moment is de etalage gevuld met een kunstwerk van Sabine de Graaf.

SEA Foundation is een organisatie die kunstenaars ondersteunt. Eén van de manieren waarop SEA Foundation dit doet is het project WARP. Kunstenaars krijgen de ruimte om de etalage van de organisatie te vullen met hun werk. Zij hebben geen duidelijke opdracht gekregen, maar zijn volledig vrij in wat ze ervan willen maken.

Kunstenares Sabine de Graaf was de eerste die de etalage mocht aankleden. Haar kunst is vaak absurdistisch en speels, maar met een diepere achterliggende boodschap. Zo is ook haar etalage ingericht. Onder andere een grote kast met bijzonder speelgoed steelt de show. “Ik vind het intrigerend dat dit soort speelgoed gemaakt wordt”, vertelt Sabine. “Het is toch apart dat kinderen spelen met spellen waarin ze poppetjes op een grove manier moeten vermoorden?”  

Elke kunstenaar is een maand lang eigenaar van de etalage. Daarna wordt deze leeggehaald en is de volgende aan de beurt. Na Sabine is het aan Lisette de Greeuw om de etalage met haar kunst te vullen.

Frederique Huting