Oplichter bestelt producten maar laat rekening naar gemeente Hilvarenbeek sturen

Tilburg – Woensdag heeft de politie bij een bakkerij aan de Hoefstraat een 41-jarige man uit Tilburg aangehouden, die meerdere ondernemers voor enkele honderden euro’s heeft opgelicht. De man bestelde vorige week producten bij een bakker en een slagerij in Hilvarenbeek en deed dat uit naam van de gemeente Hilvarenbeek. Ook liet hij de factuur naar die gemeente sturen.

Deze week probeerde de verdachte op dezelfde manier producten te bestellen bij een bakker in Tilburg. Die bakker behoort tot dezelfde keten als de eerder opgelichte bakker in Hilvarenbeek. Daarom was de medewerker al op de hoogte van de werkwijze en besloot deze de politie in te schakelen.

De politie kon de verdachte rond half vijf in de middag aanhouden in de winkel. De bakker kon de politie een foto tonen van de verdachte terwijl deze in Hilvarenbeek zijn bestelling had opgehaald. Het bleek inderdaad om dezelfde man te gaan.

De politie vermoedt dat er mogelijk nog meer ondernemers in de regio slachtoffer zijn geworden van deze oplichter. In dat geval kunnen gedupeerden contact opnemen met de politie.

Tijmen Moelker