Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Oogcafé Tilburg geeft wethouder Jacobs heldere kijk op toegankelijkheid

Op donderdag de 29e vindt bij Boerke Mutsaers, Vijverlaan 2, 5042 PZ, te Tilburg het Oogcafé plaats. Het begint om 10.00 uur en eindigt ten slotte om 12.30 uur; en het richt zich in het bijzonder op mensen uit Tilburg en omstreken.

Het Oogcafé is een plaats waar alle mensen met een aandoening aan de ogen elkaar kunnen ontmoeten; maar ook anderen kunnen ontmoeten. Het doel is al met al om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en elkaar tot steun te zijn. Van tijd tot tijd worden er sprekers als gast uitgenodigd die bepaalde thema’s belichten. Die hebben dan ook steeds betrekking op visuele beperking.

Op de 29e zal wethouder Mario Jacobs bij het café te gast zijn; hij heeft immers toegankelijkheid in zijn pakket. De Oogvereniging heeft samen met het TOG een rapport samengesteld waarin toch diverse knelpunten te vinden zijn. Daar lopen zij dus letterlijk en figuurlijk tegenaan. De vereniging overhandigt hem ook dit rapport in het café; en gaat dan met hem hierover in gesprek.

Bezoekers kunnen weer gewoon aanschuiven aan tafel bij de andere deelnemers. Consumpties zijn voor eigen rekening, zoals altijd.

 

Kees-Luc Simons