Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Roodharigen voor het eerst in Tilburg in middelpunt van de belangstelling

In het weekend van 23 t/m 25 augustus vindt het Redhead Days festival voor het eerst plaats in Tilburg. Voorheen vierden ze de dagen in Breda; maar de organisatie heeft het festival nu voorgoed verplaatst naar de nieuwe thuisstad Tilburg. Tijdens het festival bezoeken duizenden mensen uit binnen- en buitenland met rood haar het centrum van de stad. In het bijzonder voor deze speciale gelegenheid. Ook dit jaar verwacht de organisatie bezoekers uit heel de wereld; gemiddeld uit zo’n zestig tot tachtig landen. Zij komen naar Tilburg om elkaar te ontmoeten bij allerlei activiteiten. Het onderlinge gevoel om ‘familie’ van elkaar te zijn is een bijzondere ervaring. Het motto dit jaar is ‘Nice to meet you’. De stad maakt dus kennis met het festival, en de mensen met rood haar op het festival maken kennis met de stad.

Activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk

De veertiende editie van het Redhead Days festival bestaat al met al uit zo’n vijftig activiteiten. Van exposities tot lezingen, fotoshoots en verkiezingen. Maar ook van een bingo voor de kinderen tot een kroegentocht. Daarnaast is er ook muziek en zijn er activiteiten op een aantal plekken in de binnenstad. Zoals op het Pieter Vreedeplein en op het Piusplein, in de tuin van Interpolis, in de Spoorzone, en in het Spoorpark. Mensen met rood haar staan tijdens het festival in het middelpunt, maar de activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk.

Programma

U vindt het totale programma op hun site. Enkele hoogtepunten:

Zaterdag 24 augustus

Gijs Rademakers is bekend van het tv-programma EenVandaag. Gijs deed samen met de Redhead Days een onderzoek naar het zelfbeeld van de mensen met rood haar in Nederland. Hij vertelt dus over zijn bevindingen tijdens een lezing in de LocHal. Die begint om 13.00 uur.

Cas Wolters is bekend als finalist met rood haar van Heel Holland Bakt. Cas gaat dan ook met een aantal bakkende fans aan de slag. Ze gaan een taart met rood fruit bakken. Eerst van 10.00 tot 11.30u en daarna van 13.00 tot 14.30u.

Zondag 25 augustus

Nog voor de officiële opening is er eerst een sportieve opwarmer vanaf 11.40u. Om 12.00u openen directeur van het festival Bart Rouwenhorst en wethouder Cultuur Marcelle Hendrickx het festival. Om 12.15u start dan de wandeling via de Korte Heuvel naar de tuin van Interpolis aan de Tivolistraat. Daar is daarna het schieten van de groepsfoto met minstens duizend mensen met rood haar.

Kees-Luc Simons