Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Ook volgend jaar daklozenopvang op NOAD-terrein

Bij de politie kwam in de nacht van dinsdag op woensdag een medlding van een inbraak bij een sportcomplex binnen. Het ging om het sportcomplex van voetbal vereniging NOAD aan de Melis Stokestraat.
Het NOAD-terrein | Foto: Omroep Tilburg.

Het voormalig NOAD-terrein is volgend jaar opnieuw de locatie van de winteropvang voor daklozen. Er zouden namelijk weinig tot geen klachten zijn vanuit de buurt. Voor het jaar daarna gaat de gemeente op zoek naar een blijvende locatie.

Dat heeft de burgemeester laten weten aan de raad. De laatste twee jaar laten een positief beeld zien, want er zijn nauwelijks klachten. Dat heeft volgens de burgemeester onder andere te maken met het beleid: personen die onder invloed zijn van drank of drugs zijn niet welkom in de opvang.

Blijvende locatie
Voor de winter van 2024/2025 gaat de gemeente op zoek naar een blijvende locatie. Het is niet handig om ieder jaar te moeten zoeken naar een geschikte locatie, aldus de burgemeester in de raadsbrief. Ook gaan daklozen de locatie herkennen als het blijft.

Voordat de winteropvang weer opengaat, krijgen omwonenden allemaal een brief. Daarin worden ze uitgenodigd voor een inloopmoment. Daar is onder andere de gemeente aanwezig om vragen te beantwoorden.

Winterse opvang
De winteropvang is een tijdelijke voorziening in de wintermaanden. Dat betekent in principe van half november tot medio april. Zolang de winterkou aanwezig is, blijft de winteropvang open. Bij zachtere weersomstandigheden sluit de winteropvang.

LEES OOK:
Winteropvang NOAD weer open, stijging onder dakloze arbeidsmigranten
Winteropvang vergroot capaciteit: maximaal 60 personen

Pieter Soethout