Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Winteropvang vergroot capaciteit: maximaal 60 personen

Bij de politie kwam in de nacht van dinsdag op woensdag een medlding van een inbraak bij een sportcomplex binnen. Het ging om het sportcomplex van voetbal vereniging NOAD aan de Melis Stokestraat.
Het NOAD-terrein | Foto: Omroep Tilburg.

De gemeente gaat via een vergunning de capaciteit van winteropvang NOAD vergroten. Die vergunning zorgt ervoor dat Tilburg daar in de toekomst zestig personen kan opvangen. Op dit moment is er plaats voor 42 dakloze arbeidsmigranten.

Dakloze arbeidsmigranten krijgen voor de derde jaar op rij opvang in een gebouw bij het NOAD-terrein. De opvang is tijdelijk en geopend op 1 december. Hij sluit zodra het warmer wordt in maart.

Stijging daklozen
In de huidige vorm is er plek voor maximaal 42 personen. De gemeente laat weten dat dit aantal nog niet is bereikt. Wel ziet ze een stijging van het aantal dakloze arbeidsmigranten in vergelijking met voorgaande jaren. Op dit moment maken 25 personen gebruik van de opvang op het voormalige sportcomplex.

Met de aanpassing in de vergunning moet er in de toekomst plaats zijn voor maximaal zestig personen. Volgens de gemeente verandert er niks aan de grootte en indeling van het complex. Als er meer dan 42 personen opvang nodig hebben, hoeft alleen het sanitair te worden uitgebreid.

Koude maanden
De gemeente wil met de vergunning voorkomen dat de kans op overlast in de buurt toeneemt. Ook wil ze in de koude maanden geen daklozen hoeven weigeren. De winteropvang is vooral bedoeld voor dak- en thuisloze arbeidsmigranten uit Midden- en Oost-Europa. In Tilburg is dat een groep van ongeveer 25 mannen en vrouwen.

Edita Saakian