Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Onthulling Perron Geluk en wandtekening in de LocHal

Een oud locomotiefje is per ongeluk achtergebleven in de LocHal. En daar is nu ook een nieuw NS bord en een oude stationsklok bijgekomen om er een nieuw kinderperron van te maken: Perron Geluk.
Foto: Omroep Tilburg

TILBURG – Woensdagmiddag, tijdens de aftrap van de Kinderboekenweek, onthulden NS boekenconducteur Marijke Grings en illustrator Rick de Haas Perron Geluk en een nieuwe wandtekening. Het wordt het nieuwe vertrekpunt voor veel leesplezier in de LocHal op de kinderafdeling.

Een oud locomotiefje is per ongeluk achtergebleven in de LocHal. En daar is nu ook een nieuw NS bord en een oude stationsklok bijgekomen om er een nieuw kinderperron van te maken: Perron Geluk. Het wordt iedere woensdagmiddag gebruikt voor Spoorlezen, dat houdt in dat kinderen iedere week worden meegenomen op voorleesavontuur door conducteur Marja. Voor de onthulling kreeg Marja eenmalig hulp van NS boekenconducteur Marijke Grings om de kinderen samen op reis te nemen.

Stimulering

Rick de Haas, die je misschien wel kent van de tekeningen in de boeken Mees Kees en Gorgels, heeft een wandtekening mogen maken bij het Perron Geluk. Op de muur is het oude station te zien. Het leek De Haas leuk om het oude station te laten zien terwijl het nieuwe station door de ramen van de LocHal te zien is. Illustraties op boeken en een leuke ruimte op de kinderafdeling zorgen ervoor dat kinderen gestimuleerd worden om te lezen. Volgens Marja komen kinderen op deze manier ook makkelijker in aanraking met boeken.

Malou den Ouden