Onderzoek naar incident met een explosief, vrouw raakte gewond

De politie stelt een onderzoek in naar een incident dat zich heeft afgespeeld in en bij een woning aan het Westerpark. Daar zou toen een explosief, vermoedelijk vuurwerk, naar binnen zijn gegooid. Een vrouw raakte hierbij gewond.
Foto: politie

TILBURG – De politie stelt een onderzoek in naar een incident dat zich zondagavond rond 21.30 uur heeft afgespeeld in en bij een woning aan het Westerpark. Daar zou toen een explosief, vermoedelijk vuurwerk, naar binnen zijn gegooid. Een vrouw van 23 raakte hierbij gewond.

Die zondagavond kwam rond kwart voor tien bij de politie een melding binnen dat iemand een explosief, mogelijk vuurwerk, door het open raam van een woning bij de woning naar binnen had gegooid. Daarbij raakte een vrouw van 23 uit Tilburg gewond. Het was eerder die avond al erg onrustig in de buurt van de woning, op de Postelse Hoeflaan. Daar ging onder andere een bushokje in vlammen op.

De gewonde vrouw is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld en daarna is ze meegenomen naar het ziekenhuis. Het raam waar het explosief door naar binnen was gegooid is vernield, net als het kozijn. De vrouw heeft inmiddels aangifte gedaan van poging tot doodslag. De politie zet het onderzoek nog voort.

Kees-Luc Simons