Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Schietpartij Korvel, derde in enkele dagen: Politie vindt automatisch wapen

Een Tilburgse man is woensdag voor de tweede keer in twee dagen, na een achtervolging, aangehouden voor onder meer het rijden onder invloed van drugs en voor het rijden zonder rijbewijs.
Foto: politie

TILBURG – Tijdens het onderzoek naar een schietpartij die in de nacht van zaterdag op zondag op de Korvelseweg plaatsvond, heeft de politie een kalasjnikov – een automatisch vuurwapen – gevonden op de vluchtroute van de dader. Het was tot nu toe al de derde schietpartij hier in de stad binnen enkele dagen, en de politie sluit daarom niet uit dat de voorvallen met elkaar te maken hebben.

Die nacht zijn er rond de klok van drie uur schoten gehoord aan de Korvelseweg. Een getuige die uit het raam kijkt ziet iemand weglopen in de richting van de St. Annastraat en dan een kleine witte auto wegrijden. De politie vermoedt dat dit de vluchtauto van de dader is geweest. In een pand aan de Korvelseweg in de wijk Korvel zijn na de schietpartij inderdaad kogelinslagen aangetroffen. Ook zijn er geparkeerde auto’s beschadigd geraakt, vermoedelijk door kogels. In het onderzoek naar de schietpartij vindt de politie korte tijd later een kalasjnikov op de openbare weg. Het wapen blijkt op de vluchtroute van de dader te liggen.

De schietpartij is de derde in een paar dagen tijd in de stad. Donderdag beschiet er eerst iemand een auto op de Van Mierisstraat. Vrijdag is er daarna een man onder de ogen van zijn zoontje van tien neergeschoten op de Dolomietenweide, en in dit derde geval is het pand aan de Korvelseweg door kogels geraakt. Een team van de recherche werkt nog aan zaak, en sluit niet uit dat de voorvallen met elkaar te maken hebben.

Kees-Luc Simons