Omroep Tilburg presenteert nieuw seizoen

Tilburg – Vrijdagmiddag 30 augustus werd op de redactie van Omroep Tilburg (OT) het startsein gegeven voor het nieuwe tv- en radioseizoen van de lokale omroep. Bestuursvoorzitter Pieter Bon presenteerde de producties voor het komende seizoen en schetste het programmabeleid voor de komende vijf jaar.

In het nieuwe seizoen zijn zowel ‘oude’ als nieuwe programma’s te zien. Het ‘Hart van Brabant Nieuws’, het wekelijkse cultuurprogramma ‘CulTuur’ en muziekprogramma’s als ‘Hart van Brabant On Stage’ en ‘Paradox Live’ blijven onderdeel van de programmering.

Nieuwe programma’s

Nieuwe programma’s komen er ook. Zo speelt het programma ‘Het Andere Normaal’ in op de veranderingen die momenteel spelen op terreinen als voeding, energie, klimaatadaptatie en circulaire economie. In het programma ‘Mijn Wijk’ kijken we door de ogen van ’T-Reporters’ naar de verschillende wijken in de gemeente Tilburg. In ‘Mariëngaarde’ gaat podiumkunstenaar Peer de Graaf langs bij het gelijknamige bewonerscomplex waar een aantal kunstenaars hun oude dag doorbrengen. De Tilburgse sfeerzanger Benno van Vugt is ook van de partij met een heuse real life soap.

De bestaande programmering van OT Radio wordt uitgebreid met een aantal inhoudelijke programma’s die aansluiten bij het ‘DNA van de stad’. Daarnaast wordt het aantal podcastseries uitgebreid met o.a. Kort & Laat, waarin Tilburgers elkaar verhalen voorlezen. De muziekkeuze blijft eigenwijs.

Alle mediaproducties van OT worden komend seizoen online aangeboden via de bekende social media kanalen.

Samenwerking

Daarnaast is OT in aanloop naar het komende seizoen de samenwerking aangegaan met Omroep Brabant. De nieuwsredactie van OT werkt sinds kort nauwer samen met de nieuwsredactie van Omroep Brabant. Een aantal redacteuren en verslaggevers van de Brabantse omroep hebben in het pand van OT hun nieuwe thuisbasis gevonden. Door samen op te trekken, gaan de beide omroepen de lokale journalistiek in en om Tilburg verstevigen. Ook het nieuwe opleidingstraject ‘Mediacollege Hart van Brabant’ is een initiatief van OT dat samen met Omroep Brabant de komende tijd wordt vormgegeven.

Tijmen Moelker