Nieuwste, spannendste, meest urgente kennis van hier? Tafel van Martinus

De Tafel van Martinus (sfeerbeeld) is dé reeks talkshows over wetenschappelijk onderzoek van TiU. Binnenkort een nieuwe editie live in de studio van Schouwburg Concertzaal Tilburg.

De Tafel van Martinus is dé reeks talkshows over wetenschappelijk onderzoek van Tilburg University. De nieuwste, spannendste en meest urgente kennis van Tilburgse bodem krijg je hier te horen. Wetenschappers schuiven aan voor een interview, geven een mini-college of laten zich scherp uit in een column. Dit wordt afgewisseld met muziek vanuit het talentenprogramma TalentHub Brabant. Donderdag 2 februari is er een kakelverse editie, live in de studio van Schouwburg Concertzaal Tilburg.

Met in deze editie van De Tafel van Martinus:

Stadshoogleraar Ton Wilthagen bijt het spits af en gaat in op het boek Shaping New Commons, waarvoor studenten werden uitgedaagd om na te denken over het post-coronatijdperk.

Vervolgens laat medisch psycholoog Mirela Habibovic haar licht schijnen over de invloed van leefstijl en stress op hart- en vaatziekten.

Tevens spreekt cultuurwetenschapper Marjolein de Boer een column uit die geheel en al in het teken zal staan van mythes omtrent overgang of menopauze in populaire cultuur.

Muziekpsycholoog Waldie Hanser gaat als laatste gastspreker van deze show in op troostende eigenschappen die muziek kan hebben en op gedrag dat daarmee samenhangt. En als proef op de som is er muziek van trompettist Koen Smits, in 2021 deelnemer aan TalentHub Brabant. Koen neemt ook z’n effecten mee.

Presentatie van het programma is in handen van Richard Engelfriet en er zijn strips van Jeroen de Leijer.

De tafel van…

De titel De Tafel van Martinus verwijst naar Martinus Cobbenhagen (1893-1954), grondlegger van Tilburg University. Centraal in zijn idee van een universiteit staan het begrijpen van én het bijdragen aan de maatschappij.

Lees ook:
Tafel van Martinus laat absoluut zien spannend, urgent en amusant te zijn
Tafel van Martinus: nieuw stedelijk evenement waarmee TiU de show wil stelen

Kees-Luc Simons