Nieuwe priklocatie in stadion Willem II vanaf nu open

TILBURG – Op dinsdag 9 februari opende GGD Hart voor Brabant een vaccinatielocatie in het Koning Willem II Stadion in Tilburg. Dit is de derde vaccinatielocatie in de regio Hart voor Brabant. Eerder werden er priklocaties geopend in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch en in Veghel.

Op de priklocatie in het stadion kunnen in eerste instantie mobiele, thuiswonende ouderen vanaf 85 jaar een vaccin tegen corona ontvangen. Later deze week zullen ook 80-plussers een uitnodiging van het RIVM ontvangen om zich te laten vaccineren. Een 86-jarige man is blij om het vaccin te krijgen: “Mijn vrouw en ik zijn 60 jaar bij elkaar, en nu gaan we samen het vaccin nemen.” Van eventuele angst is bij de man geen sprake. “Ik ben niet bang voor het vaccin, mijn vrouw daarentegen wel, zij heeft prikangst.”

Onduidelijk

Er waren wat onduidelijkheden onder de ouderen over het vaccineren. Bijvoorbeeld wie er eerst mag. Maar ook of ze zich bij een priklocatie of een huisarts moeten laten prikken. Thérèse Claassen, waarnemend directeur Publieke Gezondheid van de GGD Hart voor Brabant geeft duidelijkheid: “De mensen die mobiel genoeg zijn om naar het Willem II-stadion te komen, al dan niet met hulp, kunnen gewoon bij de vaccinatielocatie prikken. De mensen die niet mobiel zijn worden gevaccineerd door de huisarts bij hen thuis.” 

Vaccineren

De GGD start met het vaccineren van ongeveer 150 personen per dag op deze locatie. Zodra er meer vaccins beschikbaar zijn, gaat de GGD er meer personen per dag vaccineren. Het is de bedoeling dat de locatie in het stadion op termijn geschikt is voor circa 1600 vaccinaties per dag. De verschillende doelgroepen krijgen het vaccin toegediend op basis van de landelijke vaccinatiestrategie. In plaats van dat je er bier drinkt zal Café D’n Beitel in het stadion voorlopig de plaats zijn waar je een prik tegen het coronavirus krijgt.

Niels Verdaasdonk