Coronanieuws: De priklocatie in Tilburg gaat nu snel open

Op dinsdag 9 februari opent GGD Hart voor Brabant een priklocatie in het Koning Willem II Stadion, de derde priklocatie in de regio Hart voor Brabant.
Foto: Karolina Grabowska / Pexels

TILBURG – Op dinsdag 9 februari opent GGD Hart voor Brabant een inentingslocatie in het Koning Willem II Stadion in Tilburg. Hiermee is de derde priklocatie in de regio Hart voor Brabant een feit. Eerder zijn er al locaties geopend in Veghel en in ’s-Hertogenbosch.

Op de priklocatie in het stadion kunnen in eerste instantie mobiele, thuiswonende ouderen vanaf 85 jaar een COVID-19-vaccin toegediend krijgen. Later krijgen ook 80-plussers van het RIVM een uitnodiging voor een inenting. Ook zij kunnen in Tilburg terecht. De huisarts vaccineert de ouderen die niet mobiel zijn bij hen thuis.

Startfase

De GGD start met het inenten van om en nabij 150 mensen per dag op deze locatie. Zodra er meer vaccins beschikbaar zijn, worden er meer mensen per dag ingeënt. De locatie in het stadion is op termijn geschikt voor circa 1600 vaccinaties per dag. Mensen kunnen zich alleen maar op afspraak laten vaccineren. GGD Hart voor Brabant ent doelgroepen in op basis van de landelijke vaccinatiestrategie. Op de site van de rijksoverheid staat een tijdlijn waarop te zien is welke doelgroep wanneer aan de beurt is voor een inenting.

Bereikbaarheid

De inentingslocatie in het stadion is in eerste instantie open op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Mogelijk breidt de GGD de openingstijden uit als de dienst in staat is om meer mensen per dag te gaan vaccineren. De GGD geeft aan dat het punt goed bereikbaar is met de fiets, het openbaar vervoer en de auto. Het parkeerterrein voor het stadion is beschikbaar voor de bezoekers van de priklocatie. De GGD geeft ook aan dat de locatie goed toegankelijk is voor rolstoelen en rollators. Mensen die zijn uitgenodigd mogen als zij dat willen een begeleider mee (naar binnen) nemen.

Afspraak

Iedereen die in aanmerking komt voor een inenting kan bellen naar het landelijk callcenter en krijgt dan de mogelijkheid om een afspraak te maken bij een locatie naar keuze. Mensen kunnen dus via het landelijk nummer een afspraak maken om een vaccin in Tilburg toegediend te krijgen. Is er al een afspraak gepland op een andere locatie maar woon je  in de buurt van Tilburg? Dan is de afspraak als je dat wilt te verplaatsen naar de nieuwe locatie hier in de stad. Dit kan door het landelijke callcenter te bellen. Het nummer dat je kunt bellen is te vinden in de uitnodiging.

Kees-Luc Simons