Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

WAYNG en Krakers Tilburg nemen je mee in de geschiedenis van de hiphop

TILBURG – WAYNG en Krakers Tilburg laten je kennis maken met de geschiedenis van de hiphop door middel van het project WAYNG URBAN HOUSE (W.U.H). Aan de hand van verschillende optredens word je meegenomen door de jaren heen. Theodorus Misiedjan (rapper T.O.) praat de optredens aan elkaar en gaat de diepte in.

W.U.H. vindt plaats op 18 december in theater De Nieuwe Vorst. In verband met de maatregelen is hier niet veel plek voor publiek en wordt de voorstelling online uitgezonden op de Facebookpagina’s van WAYNG en Krakers Tilburg. “We vinden het natuurlijk heel jammer dat mensen niet in real life kunnen komen kijken, maar we weten zeker dat we via de livestream ook een hele gave show neer kunnen zetten,” aldus Amber Dijs van Krakers Tilburg.

WAYNG is een platform onder leiding van Theodorus Misiedjan dat jongeren begeleidt bij onder andere het maken van muziek. Een tiental jongeren uit Tilburg en omgeving lopen stage of zijn op een andere manier betrokken bij WAYNG. Een aantal van deze jongeren doen mee aan de livestream. Tijdens de show treden zij op met hun eigen muziek of choreografie.

Krakers Tilburg is een platform van De Nieuwe Vorst dat is opgezet door Amber Dijs en Pien Rutten. Via dit platform ‘kraken’ jongeren dit theater. Ze doen dit met de bedoeling om er echt alle hoeken, kieren, kelders en zalen te vullen. “Soms vinden wij mensen en soms vinden mensen ons,” vertelt Pien. “We werken constant met nieuwe mensen en elke keer worden we verrast door de creatieve ideeën waar jonge Tilburgers mee voor de dag komen.”

Frederique Huting