Nieuw fietsallee door Chaam en Gilze: “Het is een pareltje!”

Een fietspad | Stockfoto: Pexels.com

GILZE EN RIJEN – Afgelopen vrijdag werd een nieuwe fietsroute opgeleverd tussen de gemeenten Gilz en Rijen en Alphen-Chaam. De fietsallee, die elf kilometer lang is, gaat dwars door de bossen. De twee gemeenten hebben samengewerkt met Staatsbosbeheer om de fietsroute aan te leggen. Ook leverden de provincie Noord-Brabant en LandStad de Baronie een financiële bijdrage.

Wethouder Frank van Raak van Alphen-Chaam meldt dat de fietsallee goed voor de gezondheid is. “We vinden beweging en sporten belangrijk. Wat is makkelijker voor jong en oud om hier in de Chaamse bossen te fietsen en te bewegen?” De burgemeester van Alphen-Chaam voegt toe dat het ‘Typische kwaliteiten van onze Cittaslow-gemeente is’.

Wel wordt er nog gewezen op de coronamaatregelen, die dienen nog gehandhaafd te worden. Guus Verhorst, gebiedsmanager van Staatsbosbeheer is ook zeer te spreken over de fietsallee. “Wat een heerlijk fietspad is het geworden. Top! Dit gaat, wanneer de coronamaatregelen het toelaten, veel blije gezichten en toeristen opleveren. Een echte win/win-situatie voor de regio.”

Gehele traject

De fietsallee is naast lang ook erg breed, veilig en comfortabel meldt de gemeente Gilze-Rijen op hun website. Het traject gaat zoveel mogelijk over bestaande en verharde wegen. “In zijn geheel loopt het traject tussen het Ulvenhoutse voorbos en het Bels Lijntje in Alphen.”, laat de gemeente zien op hun website. Plekken waar gebruikers van de fietsallee voorbij komen zijn: Royaaldreef, Slingerdreef, Kleine Slingerdreef, Huisdreef, Putvenweg en Flaasdijk.

Rick Kraaijeveld