Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Man met verschijnselen van corona zou begeleiders daklozenopvang hebben bespuugd en bedreigd

De politie heeft beelden online gezet van de avondklokrellen van 24 januari. De relschoppers hebben nog even tijd om zich te melden.
Archieffoto Omroep Tilburg

TILBURG – Een zeer agressieve man van 34 met verschijnselen van corona wordt ervan verdacht dat hij woensdagnacht begeleiders van een daklozenopvang aan de Ringbaan-Zuid heeft bespuugd en bedreigd. Ook is hij volgens de opvang niet bereid geweest om te vertrekken.

Rond 1.00 uur die nacht krijgen agenten een melding over de man. Als ze ter plaatse zijn zien zij de Tilburger om wie het gaat en verzoeken ze hem om afstand te houden. Dit doet hij echter niet. Ook wil hij ze geen identiteitsbewijs laten zien. De agenten gaan dan naar binnen om met de begeleiders te praten, terwijl de man buiten blijft. Als de poort van de opvang later open gaat om andere agenten binnen te laten, loopt de verdachte weer naar een agent toe. Die verzoekt hem op dat moment weer om afstand te houden. Maar de verdachte komt juist snel naar hem toe en trapt hem tegen zijn been. De agent duwt de verdachte om die reden weg en houdt hem aan voor mishandeling. Hij is tot slot naar het cellencomplex gebracht.

Kees-Luc Simons