Nachtvissers worden aangevallen en raken flink gewond, daders gevlucht

In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie een melding dat twee mensen gewond waren geraakt. Dat zou zijn gebeurd op het terrein van het safaripark. Daarom zijn meerdere eenheden en een ambulance daarheen gestuurd. Aan het water troffen ze dus twee gewonde mannen. Later bleek het te gaan om twee nachtvissers die zijn aangevallen en daarbij flinke snijwonden opliepen.
Foto: politie

HILVARENBEEK – Twee vissers zijn in de voorbije nacht gewond geraakt toen ze werden aangevallen door vier personen. Ze zijn geslagen en gestoken met een kapotte fles.

In de voorbije nacht kwam er even voor twee uur een melding binnen bij de politie dat twee mensen gewond waren geraakt bij een vechtpartij. Dat zou zijn gebeurd op het terrein van het safaripark langs het kanaal. Daarom zijn meerdere eenheden en een ambulance daarheen gestuurd. Aan het water troffen de hulpverleners dan ook twee gewonde mannen. Later bleek het te gaan om twee nachtvissers die zijn aangevallen en daarbij flinke snijwonden opliepen. Het medisch personeel van de ambulance ontfermde zich dus over de twee slachtoffers uit Haaren.

De mannen zeiden tegen de agenten dat ze aan het vissen waren op twee stekken aan het water. Ook zeiden ze dat ze overvallen waren in hun slaap door twee mannen en twee vrouwen. Vanuit het niets was één van hen geslagen met een fles. Zijn maat schrok daarvan wakker en schoot toen te hulp. Beiden zijn meerdere keren geslagen met een kapotte fles, wat wellicht de wonden heeft veroorzaakt.

Getuige

Een getuige heeft de verdachten weg zien rennen en in een wit bootje met buitenboordmotor zien stappen. Dat bootje voer weg in de richting van Tilburg. Achter het bootje hing een zwemband volgens de getuige. De gewonde vissers bleven intussen ontdaan achter.

Op zoek

De slachtoffers zijn toen naar een ziekenhuis gebracht en de politie startte een onderzoek. Er is ook nog langs de waterkant gezocht naar het bootje. Maar het bootje met de vier verdachten is niet meer gevonden. Daarom roept de politie mensen die meer weten op om zich te melden.

Het gaat om vier personen met een blanke huidskleur in de leeftijd tussen de 18 en 22 jaar. Volgens de getuige spraken de vier Nederlands. De beide mannen hadden een wit shirt aan en hadden een normaal postuur. Eén van de vrouwen had lang blond haar en droeg een zwarte trui met capuchon. De andere vrouw had korter blond haar en was gekleed in een gekleurde trainingsjas.

Kees-Luc Simons