Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Schietpartij bij Don Boscostraat, twee mannen aangehouden

Een gewapende overval heeft dinsdagavond 10 november plaatsgevonden in de Aldi aan het Transvaalplein in Tilburg. De dader heeft met een vuurwapen een kassamedewerker bedreigd en is er toen vandoor gegaan met de buit.
Foto: politie

TILBURG – Kort nadat bij de Don Boscostraat meerdere schoten klonken heeft de politie zaterdagavond twee mannen aangehouden als verdachten. Er is een vuurwapen gevonden bij één van hen.

Zaterdag kwamen er om half negen in de avond een tiental telefoontjes binnen bij de politie. Al die telefoontjes gingen over een schietpartij in de omgeving van de Don Boscostraat in Tilburg-West. Melders gaven aan dat er meer dan vijf keer geschoten zou zijn. Meerdere eenheden van de politie werden in die richting gestuurd. Tijdens het aanrijden naar de plaats van het voorval kwam de melding dat een man met een vuurwapen weg zou zijn gelopen. Al snel wist men om wie het ging.

Splitsen

De Officier van Dienst, die de leiding had, besloot dat een deel van de eenheden achter de verdachte aan zou gaan, en dat de rest naar de plaats van het voorval zou rijden.

In de Don Boscostraat stonden op dat moment tientallen geschrokken mensen. Maar er was gelukkig niemand gewond. Omdat iedereen zijn of haar verhaal wou doen duurde het wel even voordat het de agenten duidelijk was wat er nou gebeurd was. In elk geval zouden twee mensen ruzie hebben gehad, waarbij een van hen schoot. Deze twee waren er toen al vandoor.

Intussen hadden de andere eenheden een van de weggelopen verdachten gevonden in de Daniël Josephus Jittastraat. De Tilburger van 22 jaar is dus aangehouden. Hij had een vuurwapen bij zich, en dat is dan ook in beslag genomen.

Tweede verdachte

De plaats van het voorval werd afgezet, en de politie startte een onderzoek. De DSI heeft zonder resultaat een woning doorzocht. Korte tijd later meldde zich een man aan het lint. Hij zei betrokken te zijn geweest bij het incident. De Tilburger van 25 jaar is aangehouden. De recherche gaat de zaak nog verder onderzoeken. De twee verdachten zijn ingesloten op het bureau.

Kees-Luc Simons