Na zijn debuut krijgt Razak rood bij Willem II O21, twee wedstrijden schorsing

Khaled Razak tijdens de training van Willem II (foto: Omroep Tilburg)

Willem II-talent Khaled Razak is twee wedstrijden geschorst, omdat hij een rode kaart kreeg bij de beloftenploeg. Hij zou een ‘onacceptabele opmerking’ gemaakt hebben. Dat betekent dat Razak de wedstrijden tegen Telstar en FC Emmen mist.

De rode kaart komt slechts een dag na zijn debuut bij de hoofdmacht van Willem II. Peter Maes liet de talentvolle aanvaller vrijdagavond in de slotfase van het duel tegen VVV Venlo invallen. Hoewel hij geen potten kon breken, kon hij wel rekenen op de steun van het meegereisde publiek. De supporters scandeerden zijn naam en de 17-jarige Tilburger genoot daar zichtbaar van.

Aan de bak voor Willem II O21
Razak speelde zaterdagmiddag weer ‘gewoon’ mee met de O21 van Willem II. Nadat de beloftenploeg van trainer Kenny Verhoene in de 85e minuut op voorsprong kwam, raakte de kersverse debutant betrokken bij een opstootje. Hij maakte een ‘onacceptabele opmerking’ en hiervoor trok de scheidsrechter een rode kaart.

De KNVB schorst Razak voor drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Hierdoor mist hij de wedstrijden tegen Telstar en FC Emmen. Hij mag pas weer aansluiten bij het eerste elftal als Willem II O21 twee wedstrijden gespeeld heeft. De eerstvolgende wedstrijden waarin hij weer mee mag spelen zijn tegen Roda JC (bij O21) en tegen ADO (bij de hoofdmacht).

LEES OOK:
Peter Maes shopt bij Willem II O21: Razak en Schut naar het eerste
Razak maakt mogelijk vanavond debuut, Maes heeft zin in de beker

Pieter Soethout