Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Na Eindhoven en Amsterdam gisteravond ook rellen in Tilburg

Een 15-jarige Tilburger is van zijn fiets beroofd door een vriendengroep waar hij zelf deel van uitmaakte. Hij werd daarbij bedreigd met een (nep-)vuurwapen.
Foto: politie

TILBURG – Zondagavond was het zeer onrustig in het gebied rondom de Wandelboslaan in Tilburg-West. Op deze avond waren er uit protest tegen de coronamaatregelen rellen waarbij veel vernielingen zijn gepleegd. Er zijn ook veel mensen opgepakt.

De Mobiele Eenheid (ME) was aanwezig om de politie bij te staan. Negen mensen zijn bij de rellen aangehouden, en rond 23:00 uur keerde de rust in Tilburg weer terug.

Op Snapchat, een socialemediaplatform, ging het bericht rond: Vanavond komt Tilburg in actie. Locatie: achter ROC Wandelbos. Tijdstip: 20:30. Neem mensen mee die je kent, 200 man staan al paraat. Dit bericht was al bekend bij de politie. Agenten hebben al een zogenaamd ‘stopgesprek’ gevoerd met de initiatiefnemers. Maar dit gesprek heeft niet kunnen voorkomen dat het protest toch plaatsvond.

Er zijn veel vernielingen gepleegd. Een bushokje aan de Postelse Hoeflaan is in brand gestoken. Ook zijn er verschillende winkels bekogeld. Bijvoorbeeld de Albert Heijn aan de Westermarkt, hier werden fietsen tegen de ruit gegooid. Bij kinderkledingwinkel New Vulto werd een ruit ingeslagen. Vervolgens werd hier nog vuurwerk naar binnen gegooid.

Ciel Hesen