Mysterie: onbekende zet handtekening op muurschildering Paul Watty

Paul Watty's muurschildering met de handtekening van iemand anders. (foto: Gaby van Beers)

Het jaar begon juist zo goed voor illustrator Paul Watty. Zijn bekende werk aan de Karrestraat in Tilburg, de gigantische struisvogel voor Brouwerij ’t IJ, werd genomineerd voor een prestigieuze street art prijs, samen met wereldwijde werken. Toch werd Paul drie dagen geleden onaangenaam verrast. Hij vond een handtekening of ‘tag’ van iemand anders op zijn muurschildering.

Op de muurschildering zijn de initialen SWR gespoten, vermoedelijk de naam van de ‘graffiticrew‘. Paul Watty, een bekende in de graffitiscene, is teleurgesteld maar weet dat dit erbij hoort. Hij denkt dat het om jonge mensen gaat uit Reeshof en Breda. “Dit is onderdeel van graffiti maar er zijn wel regels. Tags plaats je liever niet op andermans werk. Dit is gewoon echt niet tof.”

“We hebben dezelfde interesses, dus waarom zou je elkaar niet aanmoedigen en versterken?”

In de tijd dat Paul Watty zich bezighield met graffiti was er niet veel concurrentie tussen andere andere groepen. “Vroeger waren Brabant, Limburg en Zeeland altijd één team. Mensen van boven de rivieren snapten daar niets van omdat dat heel uniek was.” Hij hoopt dat dat nog steeds zo is en komt graag met de daders in contact om te praten. “Er is geen haat vanuit mij verder. Het lijkt me zelfs best leuk om eens samen graffiti te spuiten. We hebben dezelfde interesses, dus waarom zou je elkaar daar niet in aanmoedigen en versterken?”

Na de nominatie heeft zijn muurschildering best wat aandacht gekregen. Paul denkt dan ook dat de daders zo een graantje mee willen pikken. Paul’s positiviteit is in iedergeval niet te overschaduwen. Hij is nog steeds erg trots op de nominatie en hoopt Tilburg op de kaart te zetten op het gebied van muurschilderingen. “Ik sta met mijn werk tussen grootheden waar ik eigenlijk niet tegenop kan. Dit zijn echt mensen die naam hebben gemaakt in de muurschilderingscene. Nu staat de mijne daar ook tussen. Dat is niet normaal.”

“We krijgen veel steunbetuigingen maar helaas geen tips.”

De zoektocht is nog in volle gang. Op een oproep van Pizzabar Rijslust, waar de muurschildering op staat, kwam veel reactie. “Helaas weten wij ook niet meer op dit moment. We krijgen veel steunbetuigingen maar helaas geen tips,” laat Rosanne Janssen van de pizzabar weten. Inmiddels is er aangifte gedaan en staat een pot latex klaar om de initialen mee weg te halen.

Edita Saakian