Rocky Horror Show: cultfeestje ‘dwingt’ mensen tot volledige overgave

Rocky Horror Show: cultfeestje dwingt toeschouwer haast tot overgave - Nu de theaters weer publiek mogen ontvangen, gaan de cast en de crewrmensen van de musical op 2 februari helemaal los in Schouwburg Concertzaal Tilburg.
Foto: Roy Beusker

Nu de theaters weer publiek mogen ontvangen staat ook de cast van cultmusical De Rocky Horror Show te popelen om de podia te betreden en los te gaan. Je kunt het op woensdag 2 februari live meemaken bij Schouwburg Concertzaal Tilburg.

In De Rocky Horror Show raakt het pas verloofde stel Brad en Janet verzeild in de wereld van de bizarre dokter Frank-N-Furter, zijn gespierde blonde supercreatie Rocky, zijn dienaar Riff-Raff en diens zuster Magenta. Een stormachtige avond ontaardt in een regelrechte libidotest. Daarbij lijken de seksuele escapades van Frank-N-Furter, Brad, Janet en Rocky vele grenzen te doen vervagen…

De musical uit de jaren zestig durfde het in die tijd al aan vrije seksualiteit uit te beelden. Tegelijk is deze musical ook een hysterische parodie op klassieke science fiction- en B-horrorfilms. De show kent daarbij een lange traditie van interactie met het publiek, zoals met de culthit The Time Warp. Je mag er dus als toeschouwer aan meedoen én alles mag.

De hoofdrol in deze Nederlandse versie is voor niemand minder dan Sven Ratzke, bekend van shows zoals Homme Fatale en Where are we now. Naast Sven zie je actrice en zangeres Ellen Pieters en de jonge talenten Esmée Dekker en Samir Hassan.

De pers over de voorstelling

Excentrieke Rocky Horror Show zorgt voor ontlading bij cast en publiek – Trouw

Heerlijke Rocky horror-extravaganza dwingt toeschouwer tot volledige overgave – AD

Ratzke is krachtig in zijn songs en een komische stuiterbal in zijn scènes – de Volkskrant

Kees-Luc Simons