Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Molotovcocktail naar binnen gegooid in huis in Stokhasselt-Noord

Vier inzittenden van een voertuig zijn vrijdag 2 april aangehouden omdat het mogelijk betrokken was bij een conflict aan de Europalaan waarbij is gedreigd met een vuurwapen.
Foto: politie

Zondagavond werd een gezin in een huis in de Scarlattistraat opgeschrikt door een enorme knal veroorzaakt door “een soort van Molotovcocktail”, aldus de politie.

Door de ‘Molotovcocktail’ ontstond er een brand in de woonkamer, waar op dat moment twee jongens uit het gezin zaten. Bij de brand raakte niemand gewond, maar het gezin, bestaande uit een moeder een vier kinderen, is enorm geschrokken.

Aangifte gedaan

De moeder heeft aangifte gedaan en was op het moment van de brandstichting aan de andere kant van de woning. Haar twee zoons zaten wel in de voorkamer, waar ze brand en rook zag ontwikkelen na de knal.

De twee dochters uit het gezin waren boven toen het gebeurde. Zij zijn naar beneden gespoed en hebben nog geprobeerd om het vuur uit te maken. Dit lukte niet en de brandweer heeft uiteindelijk de brand geblust.

Getuigen hebben na de brandstichting twee jongens van ongeveer vijftien à twintig jaar zien vluchten.

Eerder al bakstenen door de ruit

Door de politie wordt bevestigd dat er vorig jaar door de ruit van ditzelfde huis twee bakstenen zijn gegooid. “In het onderzoek naar wat er zondagavond is gebeurd, wordt ook dit meegenomen”, vertelt een woordvoerder. Er is nog niemand aangehouden.

Julia Meijer