Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Man en vrouw aangehouden op verdenking van fietsdiefstal respectievelijk heling

Een man en een vrouw zijn aangehouden omdat in de berging van de woning van de vrouw minstens twee gestolen fietsen bleken te staan.
Foto: Maarten van den Heuvel / Pexels

Agenten in burger hebben zaterdag 29 mei rond 19.00 uur een fietsendief (53) op heterdaad aangehouden. Ook bleken in de berging van de flatwoning waarin hij laatst nog is gezien drie dure fietsen te staan. En twee daarvan bleken in elk geval gestolen te zijn. De bewoonster (54) is daarom aangehouden voor heling.

Agenten surveilleerden zaterdag in burger. Ze kregen een melding dat een fietsdiefstal gaande was bij een woonzorgcentrum aan de Generaal Smutslaan. Daar zagen ze een man met een fiets lopen die hij aan de achterkant omhoog hield. Ze hielden hem dus in de gaten. Later zagen ze dat de man de fiets stalde bij een flat aan deze zelfde straat, en hier blijkt een vrouw te wonen bij wie hij al eerder is gezien. Dat is de reden waarom ze hem hebben aangehouden voor fietsdiefstal.

Herkenning 

Een van de agenten herkende hem van een controle eerder in de week. De man stond toen voor een woning in dezelfde flat als waar de vrouw woont en waar hij dus dit keer de fiets gestald had. Hierop hebben agenten een verder onderzoek ingesteld. In de berging van die flatwoning vonden ze drie fietsen waarvan er twee als gestolen waren opgegeven. Zowel deze twee als twee fietsen die in de trappenhal stonden, zijn in beslag genomen. Tot slot is de bewoonster (54), bij wie kennelijk geregeld mensen logeren, aangehouden op verdenking van heling.

Kees-Luc Simons