Meer verkeersongelukken in Tilburg: Waar gaat het mis?

Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) heeft onderzoek gedaan naar verkeersongelukken. Het wijst uit dat het aantal ongelukken waarbij mensen tussen 2017 en 2019 verongelukten of gewond raakten voor de gemeente Tilburg op bijna 370 keer staat.

TILBURG – Het aantal verkeersongelukken in Tilburg neemt de afgelopen drie jaar toe, zo blijkt uit de resultaten van een landelijk onderzoek. Het aantal ongevallen dat in Tilburg al met al in drie jaar tijd is geregistreerd staat op ruim 2.900, waar bij het merendeel sprake was van blikschade.

Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) heeft onderzoek gedaan naar verkeersongelukken. Het onderzoek wijst uit dat het aantal ongelukken waarbij mensen tussen 2017 en 2019 verongelukten of gewond raakten voor de gemeente Tilburg op bijna 370 keer staat. Zo heeft de politie vorig jaar acht dodelijke ongevallen moeten registreren en ruim 130 waarbij iemand gewond is geraakt.

Waar gaat het mis?

In Tilburg ging het regelmatig mis op kruispunten en rotondes. Zo vonden er tussen 2017 en 2019 ruim 1.100 van die ruim 2.900 ongelukken daar plaats. Een punt waar het vaak mis ging is de Midden-Brabantweg, de Hasseltrotonde, ook wel bekend als de rotonde met het Draaiend Huis. Een buurt waar het hoogste aantal ongevallen in Tilburg is geteld is het bedrijventerrein Kraaiven, met wel 90 ongevallen.

Janneke Timmermans