NS zorgt voor schone treinen tijdens carnaval

werkzaamheden op station tilburg
Foto: Collin Beijk.

Treinen worden op volle kracht gebruikt tijdens carnaval. Fijn, maar wel een groter risico op vieze treinen. Als het aan de NS ligt, gaat dat dit jaar niet gebeuren. Er worden extra schoonmakers ingezet.

Het gaat om zo’n 250 schoonmakers die niet alleen de treinen, maar ook de stations zo schoon mogelijk proberen te houden tijdens het feest.  Ook conducteurs zullen er beter op letten dat mensen hun afval meenemen uit de trein. De oproep vanuit het spoorwegbedrijf is dan ook: ‘NS gaat voor schoon en rein, op stations en in de trein’.

Meer treinen

In het carnavalsweekend zullen er meer treinen rijden dan normaal. Op de stations in Brabant, waaronder Tilburg, stoppen ieder half uur treinen. Ook Prins Jan d’n Derde wordt per trein naar zijn intocht vervoerd waar hij op het station door de NS welkom wordt geheten. Op het perron krijgt hij de officiële prinsenketting. Tijdens de intochten worden NS Carnavalsemblemen en pins uitgedeeld.

In de app kun je de carnavalsnaam van de plek waar je heen wil reizen opzoeken. Mocht je dus van of naar Tilburg willen reizen, dan gebruik je ‘Kruikenstad’.

Luna Kaleas