Man zwaar gewond geraakt bij schietpartij in Karel Doormanstraat

RIJEN – Bij een schietpartij in de Karel Doormanstraat is een bewoner zwaar gewond geraakt. Na het incident zijn meerdere mannen gevlucht, maar later is één van hen aangehouden.

Op zaterdag 23 mei om even na half negen in de avond kwamen er meerdere telefoontjes binnen bij de politie dat er een schietpartij was geweest in de Karel Doormanstraat. Een man zou gewond in de straat liggen. Politie en ambulance gingen er dus met spoed heen. Personeel van de ambulance ontfermde zich over de gewonde man en bracht hem naar een ziekenhuis. Terwijl de politie eerst ook de kans had om kort met het slachtoffer te praten. Hij wist aan te geven dat twee mannen die hij kent, schuldig zijn voor zijn verwondingen.

Zoektocht

De politie startte daarop een zoekactie in de omgeving. Eén van de verdachten was gevlucht op blote voeten, omdat zijn schoeisel achter was gebleven op de plaats van het delict. Ook zou er een auto zijn weggereden. Maar de zoekactie met (speur)honden, een arrestatieteam en een helikopter leverde nog geen verdachten op. Later in de nacht is in Rijen toch het voertuig gecontroleerd dat op de plaats delict was gezien op het moment van het voorval. De twee inzittenden zijn om die reden meegenomen naar het bureau. Eén van hen, een man van 32 uit Oosterhout, is later op het bureau aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident.

Onderzoek

Naar de andere verdachte, van wie de identiteit wel bekend is, wordt nog gezocht. De politie verzoekt de verdachte nu dan ook om zich te melden. De recherche heeft op de plaats van de schietpartij in de Karel Doormanstraat een groot deel van de nacht een forensisch en tactisch onderzoek gedaan. Daar zijn sporen bij veiliggesteld en zijn ook getuigen gehoord.

Kees-Luc Simons