Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Man pleegt winkeldiefstal en vlucht in gestolen auto, twee arrestaties

Twee mannen zijn donderdagavond opgepakt door de politie. De ene omdat hij winkeldiefstal had gepleegd, de andere omdat de auto waarin ze vluchtten gestolen bleek te zijn en hij daarin reed.

Op donderdagavond 19 januari komt om een uur of zeven bij de politie de melding binnen dat een man diefstal pleegt in een supermarkt aan het Wilhelminapark. Een getuige volgt de man en ziet dat hij bij iemand in een auto stapt. De winkeldief maakt een beledigend gebaar naar de melder en de auto rijdt weg.

Dat is van korte duur want direct daarna zit een politieauto achter de auto aan. De agenten krijgen van een collega te horen dat de auto gestolen is.

Aanhouding

Er wordt even gewacht tot er meer eenheden in de omgeving zijn en dan krijgt de bestuurder een stopteken. Het lijkt erop dat de bestuurder aan het twijfelen is, want hij rijdt stapvoets door rood licht en lijkt niet te willen stoppen. Maar uiteindelijk kiest de verdachte, een Tilburger van 48, eieren voor zijn geld en stopt.

Hij wordt aangehouden omdat hij wordt verdacht van diefstal of heling van de auto. De passagier, een Tilburger van 45, wordt aangehouden voor de winkeldiefstal.

Kees-Luc Simons