Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Stadsstrand Beachy mag dit jaar één keer een evenement organiseren

Foto: Collin Beijk

Beachy mag dit jaar één keer een festival organiseren. Dat heeft de gemeente besloten. Tim Frenken, oprichter van het Tilburgse stadstrand, is verbaasd over deze beslissing. ‘Vreemd dat het vorig jaar absoluut niet kon en nu wel.’

Vorig jaar wilde Frenken ook al een evenement organiseren, maar daar stak de gemeente toen een stokje voor. Ook werd de horecavergunning twee jaar geleden ingetrokken. “Vorig jaar was een evenement nog absoluut onmogelijk”, vertelt de oprichter van Beachy.

“Het kwam echt als een verrassing.”

Daarom komt het nieuwe besluit van de gemeente als een verrassing voor Frenken. “Een jaar geleden werd ons verteld dat de locatie aan het kanaal helemaal niet geschikt is voor evenementen. De mensen in de omgeving zouden er te veel overlast van hebben. En nu mogen we ineens wel een festival organiseren. Het kwam echt als een verrassing.”

Het liefst zou Beachy iedere dag open gaan, maar daarvoor hebben ze de vergunning niet. De organisatie is hiervoor naar de rechter gestapt en hoopt hun horecavergunning terug te krijgen. Wat nu wel mag: één keer per jaar een evenement organiseren van maximaal drie dagen.

“We zoeken steeds de balans tussen levendigheid en leefbaarheid.”

Sinds juni is er een nieuw college en dus ook een nieuw bestuursakkoord. Een woordvoerder geeft aan dat de gemeente opnieuw heeft gekeken naar de situatie van Beachy en dat er nu andere afspraken gemaakt zijn. “In Tilburg is veel ruimte voor evenementen maar we proberen als gemeente steeds balans te zoeken tussen levendigheid en leefbaarheid. Waar mogelijk proberen we mee te werken aan initiatieven.”

Pieter Soethout