Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Tilburgse kappers bereiden zich voor op heropening

TILBURG – Kapperszaken mogen vanaf aanstaande maandag de deuren weer openen. Veel kappers hebben de afgelopen weken al voorbereidingen getroffen om hun diensten straks zo veilig mogelijk te verlenen. Zo ook de Tilburgse kapper Mark van Mierlo. Hij was woensdagmiddag, in afwachting van het goede nieuws, al bijna klaar voor de start.

Als je Van Mierlo’s kapperszaak aan de Spoorlaan binnenkomt, vallen direct de frames met de plexiglas platen op. De scheidingswanden staan opgesteld tussen de kappersstoelen. “Die heb ik zelf gemaakt, je hebt wat tijd in die zeven weken”, lacht Van Mierlo. De kapper kan inmiddels weer lachen, want na zeven weken gesloten te zijn geweest, mag hij maandag de deuren weer openen. Van Mierlo: “We zijn er helemaal klaar voor. We hebben zeven weken de tijd gehad om ons voor te bereiden, dus dat hebben we ook uitgebreid gedaan.”

Behalve de scheidingswanden heeft de Tilburgse kapper nog meer voorzorgsmaatregelen getroffen. “We hebben een routing gemaakt waardoor klanten naar binnen kunnen, zodat ze niet in de weg lopen met klanten die behandeld worden.” De kapper heeft niet alleen binnen belijning aangebracht, maar gaat dat ook buiten doen. Klanten mogen namelijk niet meer in de zaak wachten op hun beurt, maar zullen dat buiten moeten doen.

Desinfectietijd tussen de knipbeurten door

Van Mierlo verwacht voor de komende periode veel klanten. Toch houdt de kapper tussen de knipbeurten door bewust tijd vrij om de stoelen en gebruikte materialen te desinfecteren. “We gaan extra uren open en zetten extra personeelsleden in. We hebben een behoorlijk grote shop en die ruimte kunnen we gebruiken om toch zoveel mogelijk mensen aan het werk te zetten zonder dat ze in elkaars vaarwater zitten.”

Tijmen Moelker