Auto-inbraak en diefstal van bromfiets, inmiddels een duo aangehouden

Twee Tilburgers zijn 31 mei op de Superior de Beerstraat aangehouden op de verdenking van auto-inbraak en de diefstal van een laptop en een bromfiets.
Foto: Olenka Sergienko / Pexels

Twee Tilburgers, 20 en 25 jaar, zijn maandagnacht rond twee uur op de Superior de Beerstraat door de politie aangehouden op verdenking van auto-inbraak en diefstal van een bromfiets.

Een Tilburgse van 23 jaar deed aangifte van auto-inbraak. Ze zei dat ze even na half twee klaar was met haar werk en naar haar auto liep die geparkeerd stond aan de Burgemeester Brokxlaan. Ze zag toen dat er glas bij haar auto op de grond lag en dat er was ingebroken. Haar laptop was namelijk uit het voertuig gestolen. En ze zag iets verderop twee mannen die op een bromfiets stapten en wegreden. Ze meldde de diefstal daarom direct aan de politie.

Signalement

Een agent zag later in de Abraham Kuijperstraat twee personen staan die voldeden aan het signalement dat de aangever na de auto-inbraak had gegeven. Maar hij zag dat de jongens op de vlucht sloegen. Op de grond lag een bromfiets, die een dag eerder elders in de stad was gestolen. Tijdens de zoekactie zijn op de vluchtroute onder meer een acculader van een laptop en sleutels gevonden. De twee verdachten zijn tot slot op de Superior de Beerstraat achterhaald en aangehouden. Inmiddels is gebleken dat er op de parkeerplaats aan de Brokxlaan in nog zes andere auto’s is ingebroken. De recherche onderzoekt of het aangehouden duo daar ook verantwoordelijk voor is.

Kees-Luc Simons