Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Man bedreigt een agent op straat met een groot mes

Foto: Politie

TILBURG – Een agent heeft dinsdagmiddag aan de Heikantlaan zijn vuurwapen moeten trekken toen hij bedreigd werd door een man met een mes. De 57-jarige Tilburger kon worden aangehouden en is ingesloten.

De diender zag de man op dinsdag 13 april rond half zes lopen. De man leek onwel te zijn of mogelijk onder invloed en de agent besloot dus te gaan kijken of er iets aan de hand was. Hij sprak de man aan, maar die draaide bij hem weg en deed een greep in een van de zakken van zijn jas. Toen hij terug omdraaide had hij een groot keukenmes in zijn handen. Vervolgens loopt de man op de agent af, en bedreigt hem met het mes op hem gericht. Daarop trok de diender zijn vuurwapen, richtte het op de grond en riep dat hij het mes moest laten vallen. Dat deed hij, de agent borg zijn wapen op en trok uit voorzorg zijn pepperspray. Hij boeide de man en hield hem aan voor bedreiging.

Bij fouillering bleek de Tilburger een zakje met wat resten van wit poeder bij zich te hebben. Bij de verdachte is daarom op het bureau bloed afgenomen om te controleren of hij mogelijk onder invloed van drugs was. Het mes is in beslag genomen en wordt vernietigd. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Kees-Luc Simons