Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Man (29) steelt bestelbus en rijdt dwars door het Wilhelminapark

(foto: Politie).

De politie heeft woensdagmiddag een 29-jarige Tilburger aangehouden. Hij ging ervandoor in de bestelbus van een bezorger. Daarmee haalde hij gevaarlijke capriolen uit.

Het was tegen half vijf toen een bestuurder zijn bestelbus aan de Bredaseweg parkeerde. Hij moest even wat spullen afgeven bij een horecazaak en daarom stonden zijn knipperlichten aan en zat de sleutel nog in het contact.Op het moment dat de bestuurder terugkomt op de parkeerplek is zijn bus verdwenen. Daarom belt hij meteen de politie.

Gevaarlijk rijgedrag
Niet veel later ziet een agent een bestelbus rijden op de Noordhoekring. Hij rijdt gevaarlijk, met knipperlichten aan en hij snijdt andere automobilisten af op een kruising. De agent zet de achtervolging in.

Uiteindelijk rijdt de bestuurder van de bestelbus zo het Wilhelminapark in. Een omstander ziet dat meerdere mensen weg moeten springen om niet geraakt te worden. De bus wordt gedraaid en rijdt weer bijna een aantal mensen aan. Wanneer de bestuurder het park weer uit wil rijden, komt hij een agent tegen.

De verdachte is in de bestelbus aangehouden en zit nog vast.

Pieter Soethout