Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Liefdesmuur Korvel-Besterd geopend: ‘Spreek je uit voor de liefde’

Elke Tilburger kan een mooie boodschap achterlaten op de liefdesmuur. (Foto: Omroep Tilburg)

Voor het achtste jaar op rij zijn op Valentijnsdag de liefdesmuren geopend, in Tilburg. Wethouder Yusuf Çelik opende de muur op de Korvel en liet als eerste een boodschap achter.

De liefdesmuur was ooit een initiatief van de Tilburgse Peerke Hessels. Tijdens een reisje naar Berlijn kwam hij op het idee voor de muur. Hij zag daar de restanten van de Berlijnse Muur, die symbool stond voor haat en realiseerde dat de wereld volgroeide met dit soort muren. Met de liefdesmuur wil hij laten zien dat je met liefde veel verder komt dan met haat.

Hart onder de riem
Dit jaar staat voor de winkeliersvereniging Korvel-Besterd in het teken van de slachtoffers van de Oekraïne oorlog en aardbeving in Syrië en Turkije. ‘’We zitten hier in een multiculturele straat en als je kijkt wat er nu allemaal in de wereld gebeurt, dan is dit een klein begin om vanaf de Korvel liefde de wereld in te stralen’’, zegt Sander Pijnenburg, van de winkeliersvereniging.

Wethouder Yusuf Çelik wenst iedereen in de stad meer liefde voor elkaar toe. ‘’Je kunt je boodschap kwijt op de Korvel en de Besterd. Schrijf hem op en spreek je uit voor de liefde.’’

De liefdesmuren blijven een aantal weken staan. Ook bij de Besterd en het Lieve-Vrouwenplein zijn de liefdesmuren te vinden.

Fabrice Leclaire