Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Leraren Theresialyceum 24 uur glazen huis voor Voedselbank

Cas Wagener en Coen Jongbloets (foto: Erwin Danklof).

Leraren van het Theresialyceum in Tilburg maken vanaf donderdagochtend 24 uur lang radio voor het goede doel. Vanuit hun ‘glazen huis’ kunnen leerlingen verzoeknummers aanvragen en wordt er geld opgehaald voor de Tilburgse Voedselbank.

Over het goede doel hoefde de school niet lang na te denken. Conrector Coen Jongbloets: “In deze tijd zie je dat armoede dichterbij is dan je denkt. Ook onze leerlingen zijn steeds meer open over hoe moeilijk ze het soms thuis hebben. Mooi dat we de stichting een handje kunnen helpen met deze actie.”

Glazen Huis
Jongbloets en leraar aan het lyceum Cas Wagener hebben nul ervaring met radio maken. Gelukkig is er voor de leerlingen ook een rol weggelegd. “Twee weken geleden kwamen we met dit idee en toen wilden we eigenlijk alleen een paar webcams neerzetten. Gelukkig ziet het er nu wat professioneler uit.”

De leraren blijven tot vrijdagochtend in het glazen huis. De school blijft niet de hele nacht open; tot elf uur ’s avonds mogen de leerlingen op school blijven. “Ik heb zoiets nooit eerder gedaan. Mijn dochter appte al: pap, dat houd je niet vol. Je ligt thuis al om elf uur op de bank te slapen. Gelukkig komen er gedurende de nacht collega’s langs om ons gezellig te ondersteunen”, vertelt Coen lachend.

Ondersteuningsfonds
Ook voor de leerlingen is er de komende 24 uur genoeg te doen. “We hebben een boekenmarkt, leerlingen die oliebollen bakken en een ‘fancy kerstmarkt’. Tijdens de lessen door kunnen leerlingen verzoeknummers aanvragen.”

Een deel van de opbrengsten gaan ook naar het ondersteuningsfonds van de school. Dat fonds is bedoelt voor leerlingen die vanwege armoede niet mee kunnen op schoolreizen of geen laptop kunnen kopen.

Edita Saakian