Leerlingen basisschool Fatima krijgen gastles over bevrijding

Leerlingen van basisschool Fatima kregen vandaag een gastles over de bevrijding van Tilburg, die dit jaar 75 jaar geleden plaatsvond. Tijdens de gastles was er, naast de bevrijding van Tilburg in het algemeen, ook speciale aandacht voor het herdenkingsmonument voor de slachtoffers die zijn gevallen in Broekhoven. De bevrijders kwamen destijds via het zuiden van…

Leerlingen van basisschool Fatima kregen vandaag een gastles over de bevrijding van Tilburg, die dit jaar 75 jaar geleden plaatsvond. Tijdens de gastles was er, naast de bevrijding van Tilburg in het algemeen, ook speciale aandacht voor het herdenkingsmonument voor de slachtoffers die zijn gevallen in Broekhoven.

De bevrijders kwamen destijds via het zuiden van de stad binnen. Tijdens gevechten en beschietingen zijn daarom in dit gedeelte van de stad veel slachtoffers gevallen. Om de burgerslachtoffers te herdenken, is na de oorlog een speciaal monument geplaatst. Komende vrijdag vindt er een herdenking plaats, waar de leerlingen van basisschool Fatima bij aanwezig zullen zijn.

Omroep Tilburg