Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Lawaai maken voor stille armoede: 013 zamelt in voor Quiet

Poppodium 013 in de avond. (foto: Gijs Franken)

Bezoekers van Poppodium 013 kunnen vanaf nu het statiegeld van hun plastic beker doneren aan Quiet. Bezoekers die dit willen, kunnen hun bekers in de daarvoor bestemde donatiebakken gooien.

De slogan van Quiet luidt: lawaai maken voor stille armoede. Dit past volgens directeur-bestuurder Frens Frijns perfect bij het poppodium. “We zien dat armoede in Nederland en ook in Tilburg voor ongelijkheid zorgt. Door Quiet te omarmen als goed doel willen we als poppodium, samen met onze bezoekers, een steentje bijdragen.”

Zorgen vergeten
Quiet probeert samen met ondernemers te zorgen voor een moment van blijdschap voor hun zogeheten ‘members’. Dit doet ze met gratis producten, diensten en andere verwennerijen. Ze vergeten even hun zorgen en doen dingen die ze normaal gesproken niet kunnen betalen.

Medeoprichter van Quiet, Ralf Embrechts, geeft aan dat hij het heel fijn vindt dat 013 zo betrokken is. “Bezoekers beseffen nu ook dat zo’n muzikaal avondje niet voor iedereen is weggelegd. Quiet is uitgegroeid tot een landelijke beweging tegen stille armoede. Iedereen kan daar iets aan bijdragen en de bezoekers van 013 nu met veel lawaai voorop.”

Bijna een ton
Het is alweer het derde goede doel waar de bezoekers van 013 zich voor kunnen inzetten sinds het invoeren van het statiegeld op beker. Eerder waren al het UN World Food Program en Giro 555 aan de beurt. Voor Giro 555 werd in een paar maanden meer dan 30.000 euro opgehaald. Aan het UN World Food Program werd meer dan 50.000 euro gedoneerd.

Pieter Soethout