Kruikenstad kleurt tóch groen-oranje op 11 november

Hoewel Carnavalsstichting Tilburg geen openbare evenementen meer kan organiseren in Kruikenstad, kleurt Tilburg op 11 november tóch groen-oranje.
Beelden in de stad hebben een groen-oranje sjaal gekregen | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

TILBURG – Ondanks het feit dat carnaval dit jaar niet door kan gaan in Kruikenstad kleurt de stad op 11 november tóch groen-oranje. Om tientallen beelden door de stad hing de carnavalssjaal en vele Kruiken en Kruikinnen hesen de groen-oranje vlag van Kruikenstad.

Hoewel Carnavalsstichting Tilburg tot nader order geen openbare evenementen meer kan organiseren in Kruikenstad, kleurt Tilburg tóch groen-oranje. Deze nacht van 11 november hingen er al tientallen groen-oranje sjaals om (stand)beelden door heel Tilburg. Ook hebben vele Kruiken en Kruikinnen de vlag van Kruikenstad gehesen. Met dit gebaar ontsteekt toch het groen-oranje vlammetje op de dag dat carnaval traditioneel van start gaat.

Carnavalsstichting Tilburg roept alle carnavalliefhebbers op om de Kruikenvlag op te hijsen zodat de stad de komende maanden toch groen-oranje kleurt. De voorzitter van de stichting, Patrick Dewez, is trots op de actie en laat weten: “Normaal gesproken zouden we vanavond met vele Kruiken en Kruikinnen de start van carnaval vieren. Nu dit door de huidige situatie niet kan, is dit een heel mooi alternatief. Kruikenstad kleurt trots groen-oranje.”

Janneke Timmermans