Carnavalspodcast Kiele Kiele gelanceerd op de elfde van de elfde

In de carnavalspodcast Kiele Kiele bespreken de drie initiatiefnemers een uur en elf minuten alles over carnaval. Ze praten bijvoorbeeld over de geschiedenis van het volksfeest en beluisteren de nieuwste carnavalshits.
Een kijkje achter de schermen van Kiele Kiele | Foto: Omroep Tilburg

TILBURG – Drie Tilburgse dj’s brengen carnaval naar de huiskamer, ze lanceren tijdens de elfde van de elfde namelijk een carnavalspodcast genaamd Kiele Kiele. Voor Maarten Schmitz, Nemo Leijten van vinylcollectief Nostalgieten, en Dirk Stolk, bekend als DJ De Manager, was het geen optie om niks te doen met carnaval.

In de carnavalspodcast bespreekt het drietal een uur en elf minuten alles over carnaval. Ze praten bijvoorbeeld over de geschiedenis van het volksfeest en beluisteren de nieuwste carnavalshits. In de eerste aflevering bellen ze met Johnny Purple en testen ze of worstenbrood in Schrobbelèr een gouden combinatie is. Schmitz hoopt zelf dat André van Duin een keertje mee wil doen aan de podcast.

Carnavalsgevoel

Het trio blijft positief, ook al weten ze dat dit jaar de polonaise doen er niet in zit. Stolk zegt: “het carnavalsgevoel zit in iedereen en dat gaat altijd door. Dus we kunnen toch allemaal creatief zijn en wel iets leuks verzinnen voor carnaval.” Schmitz vertelt: “Als we met dertig man aan een tafel mogen zitten in een kroeg is het voor mij al carnaval. Of ik mag twee mensen op bezoek thuis dan is het ook al iets. Ik denk dat er gewoon iets van te maken is.”

Elke drie weken komt er een nieuwe aflevering van Kiele Kiele uit. De podcast is te beluisteren via Spotify en Soundcloud.

Malou den Ouden