Kringloopzaak La Poubelle weer open ondanks coronacrisis

TILBURG – Kringloopwinkel La Poubelle opende deze maandag voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis weer de deuren. De richtlijnen van het RIVM en andere maatregelen die werden genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, waren eerder de aanleiding voor La Poubelle en veel andere winkels om de deuren te sluiten.

Nu we enigszins gewend beginnen te raken aan de anderhalvemeter-economie en het ernaar uitziet dat we nog wel even in deze situatie blijven zitten, werd het voor Theo van der Bruggen van La Poubelle toch tijd om te kijken of het heropenen van de winkel tot de mogelijkheden behoorde. Vorige week nam hij de definitieve beslissing.

De afgelopen dagen zijn Van der Bruggen en zijn team bezig geweest om de kringloopwinkel coronacrisisbestendig te maken. “Dat betekent aan de voorkant dat er maximaal dertig mensen binnen mogen, dat doen we met karretjes, schoonmaken, toezicht erop en noem maar op”, legt de manager uit. Maar bij La Poubelle komen mensen niet alleen om spullen te halen, er wordt ook veel ingeleverd. Ook dat kan weer, al zullen er maximaal twee auto’s per keer het terrein op worden gelaten. Van der Bruggen: “Mensen moeten zelf hun auto’s leegmaken, natuurlijk geen bankstel ofzo, maar in ieder geval al het kleinere spul. Dat kunnen ze netjes op tafels neerzetten.”

Komende vrijdag besteedt Omroep Tilburg in een nieuwe aflevering van Het Andere Normaal aandacht aan hoe de afgelopen weken zijn geweest voor zowel La Poubelle als de Milieustraat van het Brabants Afval Team. Ook kun je binnenkort luisteren naar een podcast van het Milieucafé over dit onderwerp.

Tijmen Moelker