Bedreiging met mes, en man schreeuwt dan: “I kill you!”

Online afspraak loopt uit op mishandeling met een staaf en poging beroving. Een Tilburger dacht dat hij online een afspraak had gemaakt met een vrouw, maar er kwamen twee mannen opdagen die geld eisten.

TILBURG – Een 32-jarige Poolse man is vrijdag rond 17.00 uur op de Jan Heijnsstraat door de politie aangehouden voor bedreiging. Hij had terwijl hij een mes toonde, een 36-jarige Tilburger gedreigd neer te steken. Ook gaf hij na zijn arrestatie een valse naam op.

Het slachtoffer deed aangifte. Hij vertelde dat hij een winkel binnen wilde gaan, en hij bij de ingang twee mannen op een bankje zag zitten. Op dat moment hoorde hij dat een van hen in het Engels iets dreigends en discriminerends riep. Hij ging voor de man staan die toen schreeuwde: “I kill you!” Hij zag dat de man ook, om zijn dreigement kracht bij te zetten, een groot mes uit zijn binnenzak pakte en daar stekende bewegingen mee maakte. Na de bedreiging liep de dreiger met het mes weg.

Agenten hebben de verdachte op de parkeerplaats aangehouden. Het gebruikte mes werd in een afvalbak gevonden. Tijdens het controleren van zijn vingerafdrukken bleek ook nog dat hij een valse naam had opgegeven. Hij gebruikte dus het rijbewijs en de ID-kaart van een andere Pool. Daarom is ook de Vreemdelingenpolitie op de hoogte gebracht.

Kees-Luc Simons