Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Jongen op gestolen snorfiets aangehouden na korte achtervolging

Jongen op snorfiets na achtervolging aangehouden - foto van motoragent

Tilburg – Als een agent een jongen op een snorfiets een verdachte route ziet afleggen geeft hij hem een stopteken, maar de bestuurder negeert dit en na een korte achtervolging is hij alsnog aangehouden.

De agent ziet dinsdagmiddag 28 april rond 14.20 uur een snorfiets rijden op de Trouwlaan. De bestuurder, met bijrijder, rijdt een onlogische route als de agent besluit om hem te volgen. De bijrijder stapt af in de Edisonlaan, en de bestuurder loopt met de snorfiets weg. De agent ziet dan de bijrijder hard wegrennen en de bestuurder hard wegrijden. Hij besluit een stopteken te geven, maar dit wordt genegeerd door de 17-jarige bestuurder uit Tilburg. Na een korte achtervolging, waarbij de bestuurder een paar gevaarlijke verkeerssituaties veroorzaakt, komt hij ten val en gaat hij er te voet vandoor. De agent zet de achtervolging dan te voet in.

Een tweede eenheid schiet op dat moment te hulp en weet de jongen staande te houden op de Ir. Kippermanstraat. Na controle bleek dat de snorfiets eerder gestolen was in Rijen. De jongen is om die reden aangehouden, en de snorfiets is ook in beslag genomen.

Kees-Luc Simons