Gemengde reacties over komst opvang Leger des Heils in Edisonlaan

TILBURG – Dit najaar opent het Leger des Heils een opvang voor dak- en thuislozen met psychische problemen of een verslaving. De opvang krijgt de naam Domus en wordt gevestigd aan de Edisonlaan. Niet alle buurtbewoners staan te springen om de nieuwe bestemming voor het pand.

De Domus komt in het gebouw waar voorheen de verslavingskliniek van Novadic-Kentron zat. Het wordt een 24-uurs opvang waar onderdak wordt geboden aan 27 personen. Buurtbewoners geven aan dat ze bang zijn dat de bewoners van Domus op straat gaan rondhangen. Met name de ouderen in de seniorenflat naast het gebouw vrezen hiervoor. Aan de achterkant van het pand van Domus zit ook een 24-uurs opvang gevestigd voor psychisch kwetsbare mensen. Buurtbewoners denken dat dit samen te veel overlast zal opleveren.

De manier waarop dit nieuws aan de buurtbewoners is verteld, liet volgens hen ook te wensen over. Door de huidige situatie was het niet mogelijk om een informatieavond te organiseren en dus werden de omwonenden per brief op de hoogte gesteld.

Frederique Huting