Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Initiatief Voorjestek zorgt voor meer groen: ‘We willen graag voor wat positiviteit zorgen’

TILBURG – Toen Fenneke Pommer en Guus Verelst hun huis aan het opruimen waren, kwamen ze tot de conclusie dat ze toch wel héél veel planten hadden. Weggooien was voor hen geen optie en daarom besloten ze om hun stekjes bij de voordeur te zetten. Voorbijgangers mochten allemaal een plantje meenemen. Sindsdien zijn er steeds meer mensen die het idee hebben overgenomen.

Het tweetal woont in misschien wel de drukste straat van Tilburg: de Heuvelstraat. Toen ze de bak met stekjes voor hun deur zetten, was deze dan ook snel leeg. Veel mensen zagen het initiatief en zijn er zelf mee aan de slag gegaan. Op Instagram reposten Fenneke en Guus alle posts met #voorjestek. Dit zijn er inmiddels al aardig wat. 

Niet alleen in Tilburg loopt Voorjestek goed. Ook in andere steden in het land duiken steeds meer stekjes op. Nu het zo positief wordt ontvangen, wil het duo meer. Ze willen Tilburg graag zo groen mogelijk maken en hopen dit te kunnen doen door samen te werken met andere initiatieven. We gaan dus nog meer van ze horen.

Frederique Huting