Huisartsenketen Co-Med komt met geld over de brug, faillissement afgewend

Foto: pexels

Huisartsenketen Co-Med heeft dinsdag in de rechtbank in Maastricht ervoor gezorgd dat een faillissement van haar zorgtak is afgewend. Co-Med zei tijdens de zitting de rekening van de schuldeiser te gaan betalen. Duizenden Brabanders behouden hierdoor, in ieder geval voorlopig, hun huisarts.

De rechtszaak is aangespannen door detacheringsbureau CareAbout. Het bureau heeft nog geld tegoed van Co-Med voor het leveren van doktersassistentes. Dat bedrijf heeft met de toezegging van de huisartsenketen de faillissementsaanvraag ingetrokken, meldt Omroep Brabant.

Co-Med heeft huisartsenpraktijken in Breda, Tilburg, Eindhoven, Helmond en Oirschot. Het bedrijf richt zich op huisartsenpraktijken waarbij de praktijkhoudende huisarts geen opvolger kan vinden. De huisartsenketen neemt die vestigingen over.

‘Waarnemers’
De aanpak van het bedrijf is omstreden. In Breda werden alle huisartsen vervangen door ‘waarnemers’. Patiënten konden er alleen nog voor spoedzorg terecht. Tientallen (oud-)werknemers van Co-Med waarschuwden onlangs dat alles bij het bedrijf zou draaien om geld.

Vier andere schuldeisers zouden nog wachten op hun geld. Enkele maanden geleden werd het callcenter van het bedrijf failliet verklaard.

LEES OOK:
Bovengemiddeld veel mensen op de wachtlijst voor een huisarts
Tilburgse huisartspraktijken kunnen nog steeds geen nieuwe patiënten aannemen

Omroep Brabant