Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

ETZ zet bezoekerspassen in tegen toenemende agressie rondom coronamaatregelen

Op 29 december is er een aangescherpte bezoekersregeling ingegaan in het ETZ. Volgens de nieuwe regeling mag er nog maar één bezoeker per dag komen en zijn de bezoekuren teruggebracht naar één keer per dag in plaats van twee. Daarnaast is er geen bezoek meer in het weekend mogelijk.
ETZ locatie Elisabeth | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

TILBURG – Het ETZ gaat vanaf volgende week werken met bezoekerspassen op de verpleegafdeling. Vanwege het toenemend aantal bezoekers hoopt het ziekenhuis meer controle te krijgen met de invoer van de pasjes. Daarnaast ervaart het personeel vaker agressie van bezoekers door het coronabeleid.

De verplichte bezoekerspassen worden ingezet om de bezoekersstroom in het ETZ beter in de hand te kunnen houden. Veel bezoekers van het ziekenhuis willen patiënten op de verpleegafdeling bezoeken en zijn het niet eens met de coronamaatregelen. Nadat het personeel verschillende conflicten en discussies heeft ervaren, hoopt het ETZ met de bezoekerspas hier controle op te krijgen. Als het met de bezoekerspas lukt om de toestroom van mensen te reguleren en daarmee om eventuele agressie weg te houden, dan zal de pas ook in het TweeSteden Ziekenhuis van start gaan.

Agressie van bezoekers

Volgens de woordvoerder van het ETZ ontstaat er meer agressie tegenover het personeel door de grote bezoekersstroom. Hij laat weten: “Onze verpleegkundigen en medewerkers op de poliklinieken hebben vervelende discussies. En ze krijgen verwensingen naar hun hoofd omdat ze mensen aanspreken op de coronaregels.”

Janneke Timmermans