Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Hockeyclub SHOT maakt zich zorgen over toekomst sportvelden in Tilburg

SHOT maakt zich zorgen over de toekomst van hun vereniging (Foto: Maps/Joost).

Moeten de velden van de Studenten Hockeyvereniging Tilburg (SHOT) plaats maken voor woningen? In een dringende brief aan de gemeenteraad vraagt de vereniging om opheldering. Ze maken zich zorgen over de plannen voor het gebied waar hun sportvelden momenteel liggen, het Kenniskwartier in Tilburg.

De hockeyclub benadrukt dat hun velden, tussen het Sports Center en de universiteit, een belangrijk onderdeel zijn geworden van de sportgemeenschap onder studenten. In de brief is te lezen dat het verlies van deze plek niet alleen gevolgen heeft voor de club, maar ook voor de hechte banden tussen sportende studenten.

Er zijn al een tijdje plannen om het Kenniskwartier, waar SHOT onder valt, te herontwikkelen. Er wordt gesproken over het bouwen van woonruimten en zelfs over een nieuw sport centrum op hun velden.

Verlies van eigen identiteit

In de brief worden drie opties voorgelegd. Ze willen graag op hun huidige plek blijven, gesteund door 83,3% van hun leden. Een andere optie is verhuizen naar de velden van Hockeyclub Tilburg. Al vreest SHOT in dat scenario voor verlies van hun eigen identiteit. Nog een optie is het vinden van een nieuwe locatie. Die ligt bij voorkeur dicht bij de universiteit, waar ze kunnen samenwerken met andere studentensportverenigingen.

SHOT vraagt de gemeente om hun standpunt serieus te nemen en hen te betrekken bij de besluitvorming over het Kenniskwartier. ‘Het behoud van onze huidige locatie is cruciaal voor de club en haar leden’. Ze hopen op een gesprek met de gemeente.

“De gemeente heeft contact met Tilburg University over de toekomstplannen op de Reitse Campus. TU communiceert hierover met haar studentensportverenigingen, waaronder uiteraard ook SHOT. Mocht verplaatsing aan de orde komen, dan wordt SHOT daar uiteraard tijdig bij betrokken”, laat een woordvoerder weten.

Kenniskwartier

Het Kenniskwartier loopt van Interpolis tot de campus van Tilburg University. Het Kenniskwartier moet de verbinding tussen de campus van Tilburg University en de Spoorzone verbeteren. De gemeente wil daarmee een duidelijke en zichtbare ‘Kennisas’ creëren. Dit betekent samenwerking tussen de universiteit, hogescholen, bedrijven en de overheid om de kenniseconomie te bevorderen.

Bovendien zijn er lange termijn plannen om de Westermarkt te vernieuwen en verschillende wijken aan te pakken. De bedoeling is om uiteindelijk een mix van sociale huurwoningen en middeldure huurwoningen te realiseren in het gebied.

Edita Saakian